خانه آشپزی طرز تهیه‌ی حلیم شیر؛ خوشمزه‌ای از اصفهان

طرز تهیه‌ی حلیم شیر؛ خوشمزه‌ای از اصفهان

آموزش تهیه‌ی حلیم شیر

وب‌سایت غذالند: حلیم شیر یکی از حلیم‌های معروف مردم استان اصفهان است. در فرهنگ غذایی کشور ما حلیم به دلیل مقوی بودن و خواص بسیاری که دارد بیشتر در وعده صبحانه به مصرف می‌رسد. حلیم‌ها به جهت ارزش غذایی بالا و انرژی بخشی که دارند برای وعده افطار نیز بسیار مناسب می‌باشند. انواع حلیم در شهر‌ها با دستور‌های پخت متفاوتی با انواع حبوبات، گوشت، ادویه و … پخته می‌شوند.

طرز تهیه‌ی حلیم شیر؛ مقوی و خوشمزه

استفاده از ادویه‌ها و چاشنی‌هایی از قبیل دارچین، شکر و پسته باعث چند برابر شدن عطر و طعم این غذا می‌شود. یکی از انواع آن‌ها که دستور پخت و مواد بسیار کمی دارد و تنها نیازمند زمان پخت بسیاری است، حلیم شیر می‌باشد. حلیم شیر به دلیل داشتن مقدار زیاد شیر کالری و کلسیم فراوانی را در خود گنجانده است. این غذا مقوی‌ترین وعده صبحانه برای مصرف کودکان جهت رشد و تقویت بدن آنان می‌باشد. به دلیل طرفداران بسیاری که حلیم دارد، این غذای خوشمزه را می‌توان بر سر اکثر سفره‌ها مشاهده کرد.

در اینجا شیر ماده اصلی این حلیم است که از نوشیدنی‌های محبوب کودکان و نیز بزرگسالان به شمار می‌رود. شیر دارای انواع ویتامین ها، پروتئین و قند طبیعی مناسبی است که برای رشد بدن به آن‌ها احتیاج داریم. شیر منبع غنی کلسیم محسوب می‌شود و برای رشد استخوان‌ها و تقویت دندان‌ها مفید می‌باشد. از خواص بی شمار شیر می‌توان به تامین انرژی بدن، کنترل فشار خون، کاهش وزن مناسب، کاهش استرس، تامین کلسیم بدن و کاهش خطر ابتلا به دیابت اشاره داشت.

از انواع حلیم‌ها که در نوع خود فواید بسیاری را به خود اختصاص داده اند می‌توانیم به حلیم گندم، حلیم عدس خراسانی، شله مشهدی و حلیم طالقان اشاره کنیم.

مواد لازم

    • گندم پوست کنده، خیسانده: ۵۰۰ گرم

 

    • گوشت گوسفندی با استخوان: ۵۰۰ گرم

 

    • شیر: ۲ لیتر

 

    • پیاز: ۱ عدد

 

    • کره آب کرده: به میزان لازم

 

    • نمک: به میزان لازم

 

    • پودر دارچین: به میزان لازم

 

    • شکر: به میزان لازم

 

طرز تهیه‌ی حلیم شیر؛ مقوی و خوشمزه

مراحل پخت

۱. گوشت را با پیاز چهار قاچ و اندکی نمک در ۶ پیمانه آب بر روی حرارت زیاد قرار دهید تا به جوش آید.

۲. وقتی آب به جوش آمد، کف گوشت را بگیرید و سپس حرارت را کم کنید.

۳. درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید تا گوشت به مدت ۳ ساعت بپزد.

۴. گندم را با ۳ لیتر آب در قابلمه جاداری بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید.

۵. درب قابلمه را نیمه باز بگذارید و حرارت را به اندازه‌ای تنظیم کنید که ریزجوش بزند، ولی سر نرود.

۶. در این مرحله گندم را در ظرف دیگری ریخته و اجازه دهید آن هم با آب کافی بپزد. (نسبت به حجم گندم دو برابر آن آب بریزید.)

۷. ۳ ساعت فرصت دهید تا گندم خوب بپزد.

۸. در این فاصله گاهی هم بزنید و اگر آب آن کم شد، کمی آب جوش اضافه کنید.

۹. گندم پخته را با گوشت کوب یا غذاساز به شکل پوره درآورده و شیر را کم کم به آن اضافه کنید و هم بزنید تا حالت کشدار پیدا کند، سپس روی حرارت ملایم قرار دهید.

۱۰. گوشت را از آب بیرون آورده، استخوان و رگ و ریشه آن را بگیرید.

۱۱. سپس با گوشت کوب بکوبید تا ریش ریش شود (گوشت را هرگز چرخ کنید).

۱۲. گوشت ریش ریش شده را به گندم اضافه کنید و با قاشق هم بزنید تا حلیم باز به جوش آید.

۱۳. آب و نمک حلیم را اندازه کنید.

۱۴. چون حلیم معمولا با شکر خورده می‌شود باید کم نمک باشد.

۱۵. اگر حلیم شل بود حرارت را کمی زیاد کنید و حلیم را هم بزنید تا سفت شود.

۱۶. پس از پخت کامل مواد و غلظت دلخواه حلیم را در ظرف سرو بکشید و آن را با کره آب کرده و پودر دارچین تزیین کنید و همراه با یک ظرف شکر سر سفره بگذارید.

طرز تهیه‌ی حلیم شیر؛ مقوی و خوشمزه

منبع : bartarinha

ترک پاسخ

لطفا نظر خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

Must Read

آلبوم موسیقی تصنیف و ترانه منتشر شد

آلبوم «تصنیف و ترانه» تازه ترین اثر از گروه موسیقی همنوازان فاخته، از سوی شرکت نوای مهرنواز آریایی روانه بازار شد. آلبوم «تصنیف و ترانه»...

طرح آوازی «دشتی» اثر امیرحسین رئوفی منتشر شد

این نواخت طرحی آوازی در «دشتی-مرکب» با هدف به‌کارگیری ظرفیت‌های بالقوه در مد دشتی است. این اثر در شب کنسرت «برگزیدگان دانشکدۀ موسیقی دانشگاه...

منظومه ستار خان دستانی به قلم علیرضا تیانی خیابانی منتشر شد

تازه ترین اثر تألیفی از دکتر علیرضا تیانی خیابانی تحت عنوان «منظومه ستار خان دستانی» چاپ و منتشر شد. دکتر خیابانی در معرفی ستارخان از...

ششمین اجلاس شاعران هم‌سرا آنلاین برگزار می‌شود

ششمین اجلاس شاعران هم‌سرا روز سه شنبه 14 آبان 1399برای اولین بار به صورت آنلاین برگزار می‌شود. بنا به تصمیم رییس جمعیت شاعران آزاد ایران...

امیرحسین نوشالی برای تقدیر از فرشتگان سلامت می خواند

امیرحسین نوشالی با تک آهنگ «فرشته سلامتی» به جشنواره تولیدات صدا و سیما پیوست و این موزیک تقدیم فرشتگان سلامت و مردم شریف ایران...